یکشنبه ۰۵ اردیبهشت ۰۰ ۰۹:۴۶ ۳۲۳ بازديد
امنیت سایبری چیست؟؛ مفاهیم، اهداف و جایگاه آن در ایران

در این مقاله به زبان ساده اینکه امینیت سایبری چیست؟ را تعریف خواهیم کرد سپس به اهداف، انواع، مفاهیم و جایگاه این رشته در ایران میپردازیم.
تعریف امنیت سایبری چیست؟
امنیت سایبری شامل یک سری پروتکل است که یک شرکت یا یک فرد برای اطمینان از اطلاعات از “ICA” خود پیروی می کند. ICA مخفف کلمات یکپارچگی، محرمانه بودن و در دسترس بودن می باشد. اگر از امنیت سایبری مناسبی برخوردار باشید، می توانید خیلی سریع در مواقع قطعی برق، خطاها یا خرابی های هارد را بازیابی کنید. زیرا این نوع حوادث باعث می شود كه كارایی شما در برابر حملات خارجی و هكرها آسیب پذیرتر شود.
مفاهیم تداوم تجارت و بازیابی فاجعه، راهبردهای اساسی امنیت سایبری است. استمرار تجارت برای بقای یک تجارت ضروری است. بازیابی سریع تهدیدها به این معنی است که می توانید مخاطبان خود را در موقعیت های مشکل ساز حفظ کنید. بازیابی فاجعه به معنای حفظ تمامیت داده ها و زیرساخت های شما پس از یک رویداد فاجعه بار است. این تهدیدها در نهایت با سطح امنیت سایبری که در حال حاضر در زیرساخت های دیجیتالی شما اجرا می شود، طبقه بندی می شوند.
اهمیت امنیت سایبری

چرا باید امنیت در صدر برنامه های هر شرکت باشد؟ چرا باید مدیریت ارشد، خود را نسبت به امنیت سایبری نگران کند؟ دلیل اهمیت امنیت سایبری چیست؟یک دلیل غیرقابل انکار وجود دارد: دنیای دیجیتال که در آن تجارت می کنیم آسیب پذیر است و در معرض حمله سایبری قرار دارد.
انواع امنیت سایبری
پوشش فضای مجازی موضوعی گسترده است. در ادامه مقاله، انواع اصلی امنیت سایبری را مرور خواهیم کرد. یک استراتژی جامع شامل همه این جنبه ها است و هیچکدام را نادیده نمی گیرد.
زیرساخت های مهم جهان به عنوان یک هیبرید سایبری-فیزیکی عمل می کند. همه چیز از بیمارستان ها گرفته تا کارخانه های تصفیه آب تا شبکه برق اکنون وارد دنیای آنلاین شده و دیجیتالی هستند. ما از این ساختار فوق العاده مزایای بسیاری کسب می کنیم. با این وجود، قرار دادن یک سیستم آنلاین، آسیب پذیری جدیدی را در برابر حملات سایبری و هک شدن ایجاد می کند. هنگامی که یک شرکت ابتدا خود را به دنیای فیزیکی و سپس دیجیتال متصل می کند، اولین زیرساختی که به آن وصل می شود، زیرساخت بحرانی است.
تصمیم گیرندگان شرکت باید این دیدگاه را در برنامه خود وارد کنند که چگونه حملات ممکن است بر عملکرد آن ها تأثیر بگذارد.
امنیت شبکه
امنیت سایبری یک شبکه از یک شرکت در برابر دسترسی و نفوذ غیرمجاز محافظت می کند. امنیت سایبری مناسب بر روی یک شبکه همچنین می تواند تهدیدات داخلی برای سیستم را پیدا کرده و از بین ببرد.
اجرای مؤثر امنیت سایبری شبکه غالباً نیاز به برخی سازش و تجارت دارد. به عنوان مثال، ورود به سیستمی که دارای محافظت از اطلاعات است، از دسترسی غیرمجاز به اطلاعات جلوگیری می کند، اما همچنین باعث کاهش بهره وری شرکت می شود. یکی از مشکلات قابل توجه امنیت سایبری شبکه این است که از منابع زیادی استفاده می کند.
ابزارهای امنیتی شبکه مقادیر عظیمی از داده ها را تولید می کنند. حتی اگر یک سیستم امنیتی شبکه تهدیدی پیدا کند، ممکن است به دلیل حجم بالای داده هایی که تولید می شود، شکاف را از بین نبرد. تیم های فناوری اطلاعات اکنون در حال استفاده از یادگیری ماشین برای شناسایی خودکار تهدیدات امنیتی هستند که از این طریق خطای انسانی را کاهش می دهند.
امنیت برنامه
بسیاری از بهترین هکرهای مدرن، امنیت سایبری برنامه های وب را ضعیف ترین نقطه برای حمله به یک سازمان می دانند. به دلیل گسترش روابط جدید با شرکت های برنامه هایی که هنوز صحت و اطمینان لازم را ندارند، نمی توانید با آن ها سر و کار داشته باشید. امنیت سایبری برنامه با رمزگذاری عالی شروع می شود، که یافتن آن نیز چالش برانگیز است. پس از دستیابی به شیوه های رمزگذاری ایمن، آزمایش نفوذ و فازی دو روش امنیتی دیگر است که هم اکنون شرکت ها باید شروع به اجرای آن کنند.
امنیت اینترنت اشیا (IoT)
IoT یک سیستم مهم فیزیکی سایبر در ارتباط سیستم های آنلاین است. به طور خاص، IoT به سیستم دستگاه های محاسباتی درهم تنیده اشاره دارد که می تواند به عنوان ماشین های مکانیکی و دیجیتالی یا اشیاء، حیوانات یا افرادی تعریف شود که شناسه های منحصر به فرد (UID) به آنها داده می شود و در ظرفیت های مختلف، دیجیتالی می شوند. همچنین به توانایی مجزا این سیستم برای انتقال داده از طریق شبکه بدون نیاز به تعامل انسان به انسان یا انسان با کامپیوتر است.
اینترنت اشیاء کاربران را به روشی بی سابقه و بی نظیر به زیرساخت های مهم متصل می کند. امروزه، دستگاه های IoT اغلب در حالت ناامن به مصرف کنندگان ارسال می شوند. دستگاه های بسیاری نیز وجود دارند که هیچ گونه تدابیر امنیتی ندارند و همین امر باعث می شود اهداف اصلی بات نت ها باشند.
مشاهده مطالب بیشتر درباره تکنولوژی های جدید در اینجا
مشاهده مطالب بیشتر درباره تکنولوژی های جدید در اینجا
مشاغل حوزه Cyber Security

از آنجا که رشته مهندسی امنیت سایبری (Cyber Security) در حال رشد است و تهدیدهای جدید ( مانند تهدیدات در چشم انداز IOT ) ظهور می کندباید به این سوال پاسخ داد که مشاغل مربوط به امنیت سایبری چیست؟، و چه افراد متخصص در سخت افزار و نرم افزار امنیتی مورد نیاز هستند.برخی از آنها عبارتند از :
- مسئول ارشد امنیت اطلاعات ( CISO ): این فرد برنامه امنیتی را در سراسر سازمان پیاده سازی می کند و بر عملکرد بخش امنیتی IT نظارت دارد.
- مهندس امنیت: این فرد با تمرکز بر سیستم های کنترل کیفیت در زیرساخت IT ، از دارایی های شرکت در برابر تهدیدات محافظت می کند.
- معمار امنیتی: این فرد وظیفه برنامه ریزی ، تجزیه و تحلیل ، طراحی ، آزمایش ، محافظت و پشتیبانی از زیرساخت های مهم یک شرکت را بر عهده دارد.
- تحلیلگر امنیت: این فرد دارای چندین مسئولیت است که شامل برنامه ریزی اقدامات امنیتی و کنترل ، محافظت از پرونده های دیجیتالی و انجام هر دو ممیزی امنیتی داخلی و خارجی است.
شرکت های فعال در زمینه امنیت سایبری
به علت افزایش خطرات امنیتی، سرمایه گذاری در فناوری ها و خدمات امنیت سایبری در حال افزایش است.سه شرکت فعال این حوزه عبارتند از سیسکو ، مک آفی و ترند میکرو.
سیسکو تمایل دارد تا روی شبکه ها متمرکز شود و مشتریان خود را قادر به استفاده از فایروال ها ، شبکه های خصوصی مجازی و محافظت پیشرفته از بدافزارها ، همراه با پشتیبانی ایمیلی و اندپوینت کند. سیسکو همچنین بدافزارها را بلافاصله مسدود می کند.
مک آفی محصولات امنیت سایبری برای کاربران و شرکت ها تولید می کند. مک آفی از تلفن همراه ، رایانش ابری ، شبکه ، وب و امنیت سایبری مبتنی بر سرور حفاظت می کند. محافظت از داده ها و رمزگذاری نیز انجام می شود.
Trend Micro یک فروشنده محصولات نرم افزاری امنیتی و آنتی ویروس است که از تهدیدات تلفن های همراه ، hybrid clouds ، SaaS و اینترنت اشیا ( IOT ) محافظت می کند.
امنیت سایبری در ایران:
استفاده ایران از فضای مجازی از یک سیستم کنترل اطلاعات در داخل کشور به یک جنگ افزار در برابر اهداف خارجی تحول یافته است. ایران برای محافظت از شبکه های داخلی نرم افزار امنیت سایبری و معماری اینترنتی خود را توسعه داده و در حال پیشروی به سمت استفاده از فناوری امنیت سایبری به عنوان نوعی جنگ افزار نامتقارن علیه یک نیروی نظامی متعارف برتر همچون ایالات متحده است. در حقیقت سابقه درگیری ایران و ایالات متحده در فضای مجازی به یک دهه پیش بر می گردد. در سال 2010 یک کرم رایانه ای موسوم به «استاکس نت» توسط کارشناسان و مهندسان امنیت سایبری ایران شناسایی شد که به رایانه های کنترل کننده سانتریفیوژها در تاسیسات هسته ای نفوذ کرد، آسیب فیزیکی وارد آورد و مانع از عملکرد آنها شد. کرم استاکس نت ظاهرا تلاش مشترک ایالات متحده و اسرائیل بود و پس از کشف این بدافزار، دارایی های ایالات متحده افزایش شدت و مدت حملات سایبری با منشاء ایرانی را تجربه کردند. تحولات اخیر در خاورمیانه توجه ها را به توانایی های کنونی ایران در حملات سایبری با توجه به آسیب پذیری های ایالات متحده جلب کرده اند.
کلام آخر
امنیت سایبری (Cyber Security)، امنیت حفاظت از سیستم ها، شبکه ها و برنامه ها در مقابل حملات دیجیتال است. معمولا این حملات به دسترسی، تغییر و یا از بین بردن اطلاعات حساس اند؛مانند: استخراج پول از حساب کاربران؛ یا قطع کردن فرآیندهای کسب و کار طبیعی.
پیاده سازی اقدامات موثر امنیت سایبری به ویژه امروزه به چالش کشیده می شود، زیرا دستگاه های بیشتری از مردم وجود دارد و مهاجمان نوآورتر می شوند.
نظر شما درباره امنیت سایبری چیست؟ نظرات خود برای ما ارسال کنید.
برای مطالعه مقالات بیشتر در مورد تکنولوژی از صفحه اطلی سایت ما دیدن کنید.
برای مطالعه مقالات بیشتر در مورد تکنولوژی از صفحه اطلی سایت ما دیدن کنید.
- ۰ ۰
- ۰ نظر